Over mij

Even voorstellen:
Mijn naam is Alex Westerhof (married with childeren) en ik ben woonachtig te Almere. Vanuit huis trek ik er op uit om in de omgeving mijn hobby "fotograferen" uit te oefenen. Daarbij ligt de focus op de natuur met kleine vogels als voornaamste onderwerp. Ik werk regelmatig vanuit een vogelhut waarvan er in mijn directe omgeving vele beschikbaar zijn. Als de omstandigheden juist zijn, vind ik het fijn om een stuk te wandelen en de "flora en fauna" te observeren en vast te leggen. Als kind heb ik in mijn vakanties altijd in de natuur doorgebracht. Jarenlang ging ik met mijn ouders en grootouders mee naar Kalenberg (Weerribben) waar ik veel van de natuur geleerd. De interesse in de natuur is ook daar ontstaan, het vastleggen ervan pas veel later.

Dit begon met een klein compact-cameraatje maar dit werd later een Exacta Spiegelreflex camera waarvan ik de Zwart/Wit filmpjes ontwikkelde bij mijn ouders thuis op zolder.

In 1999 kreeg ik via het werk een digitale camera in handen..

Ik was zeer onder de indruk van het gemak dat ik besloot mijn eigen digitale camera te kopen (Fuji DX-10). Deze camera had maar liefst 0,8MP.... niet geweldig maar zo leuk dat ik sindsdien alleen nog digitaal fotografeer. In 2004 kocht ik mijn eerste Digitale Spiegelreflex camera (Nikon D70) en zit sindsdien vast aan dit merk ­čÖé Momenteel fotografeer ik met de Nikon D500 APS-C (crop) en D750 Full Frame en heb ik een uitgebreid lenzenarsenaal voor de verschillende soorten fotografie tot mijn beschikking. Sinds een paar jaar ben ik de natuur serieuzer gaan fotograferen, al heb ik in het verleden ook zo mijn plezier gehad met bruiloft- en portretfotografie. Technisch ben ik goed onderlegd, maar mijn creatieve oog ben ik nog steeds verder aan het ontwikkelen.

 

Sarcoïdose en meer:
Iets heel anders maar wel voor mij heel direct verbonden aan de fotografie is "Sarcoïdose".
Dit is een multi-systeem auto-immuunziekte die erg veel impact op mijn leven heeft. Ik heb de chronische vorm van deze ziekte sinds 2001 en sinds 2015 is deze zo actief dat het mij zeer belemmert. Bovendien heeft deze ziekte bij mij Dunne Vezel Neuropathie (DVN) veroorzaakt waar ik veel klachten van ondervind. Tel daarbij op dat ik ook nog Bijnierschorsinsuffici├źntie heb (mogelijkerwijs direct of indirect veroorzaakt door sarco├»dose) en dan is het plaatje wel compleet (mag ik toch wel hopen:-(
Als een van nature zeer actief mens met vele hobby's en ambities moet ik erkennen dat dit me zwaar valt. Ik ben hierdoor namelijk veel hobby's kwijtgeraakt en zelfs het fotograferen staat erg onder druk. Gelukkig zijn er fotografievormen (zoals vogelfotografie vanuit een hut ­čśë ) die in verhouding weinig voorbereiding en energie vergen en waarbij ik later nog uren na-plezier kan beleven tijdens het uitzoeken, bewerken en delen (zoals via deze website). Daarbij doet in de natuur zijn iedereen goed.

Informatie over de ziektebeelden is hier te vinden: