Pestvogels in pestweer

Pestvogel (Bombycilla garrulus)

Eind 2016 vernam ik via internet dat een groepje pestvogels vanuit ScandinaviĆ« en Noord Rusland op doorreis naar Zuid Afrika een tussenstop in Nederland had gemaakt. Ik kende deze vogels alleen van foto’s en wilde deze graag zien en fotograferen. Zulke fotogenieke vogels en dan opeens zo dichtbij…
Met wat hulp wist ik waar ik de vogels mocht verwachten en zodra ik las dat ze weer gelokaliseerd waren, ben ik er ook naar toegegaan.

Pestvogels eten hun buikje vol.

Ik had het weer ook een beetje in de gaten gehouden en ik dacht dat het wel goed zat, maar onderweg werd het steeds donkerder.

Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming hoefde ik niet echt te zoeken. De fotografen stonden op een kluitje en ik kon zo aanschuiven. Uiteraard probeer je dan zo dichtbij mogelijk te komen zonder de vogels te verjagen en zonder ruzie te krijgen.
Gelukkig waren de meeste mede-fotografen erg vriendelijk en behulpzaam waardoor ik mooie kansen kreeg. Wel was het weer helaas omgeslagen en viel er zelfs af en toe natte sneeuw.
Wat een pestweer… maar wat was ik een geluksvogel šŸ™‚

Kijk voor meer pestvogels hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *